Dit is het belang van een EHBO cursus

Wat leer je met een EHBO cursus en hoe kun je dit in de praktijk toepassen? Het is voor ieder bedrijf van groot belang om EHBO’ers in dienst te hebben. Vaak gaat het hierbij om medewerkers die een training volgen en hierdoor het certificaat voor EHBO hebben ontvangen. Een EHBO cursus van G4S Safety solutions is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die medewerkers willen laten trainen. Zo zijn ze beter voorbereid op calamiteiten en kunnen ze in deze gevallen kordaat en effectief handelen. Hoe sneller er gehandeld wordt, hoe minder de schade en hoe sneller gewonden geholpen kunnen worden.

Een realistische EHBO cursus van G4S

De trainingen van G4S Safety solutions zijn zo realistisch mogelijk gemaakt waardoor het goed mogelijk wordt om vaardigheden te testen. Ook kom je er zo achter of je het hoofd koel kunt houden in stressvolle situaties. De basiscursus EHBO duurt drie dagen en tijdens deze trainingen worden in de eerste plaats diverse ongevallen behandeld. Je leert medische verschijnselen herkennen en van elkaar onderscheiden. Daarnaast leer je ook hoe je in de verschillende gevallen moet handelen.

Waarin verschillen EHBO en BHV van elkaar? In het eerste opzicht lijkt er weinig verschil, toch zijn er een aantal duidelijke onderscheidingen. Bij BHV draait het om levensreddende handelingen, brand blussen, alarmeren en ontruimen. EHBO gaat vooral over het verlenen van eerste hulp in afwachting van de professionele hulpdiensten. Een EHBO cursus is alleen verplicht wanneer uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeval binnen het bedrijf groter is dan gemiddeld. Toch is het altijd aan te raden om een EHBO’er binnen het bedrijf te hebben.