Eigen stijl

snowboard-kopen

Iedere snowboarder heeft zijn eigen manier van doen. De één houdt van lange tochten van de piste af, de ander doet gave trucs in de halfpipe. Er zijn heel veel verschillende manieren om deze sport uit te voeren en het leuke van het beginnen aan de sport is het uitvinden welke stijl het beste bij jou past. Na alle veiligheidstips te hebben gelezen en de juiste uitrusting en snowboards te hebben gekocht kan je aan jouw avontuur beginnen en experimenteren met alle manieren waarop je kan snowboarden.

Freeriding of freestylen?

De meeste beginners worden geïntroduceerd tot snowboarden door middel van rustige tochten van de piste af. Het gaat hierbij echt om het genieten van de tocht in plaats van een specifieke techniek en is dus een stuk makkelijker en toegankelijker dan de meeste andere vormen van snowboarden. Ook kan je hiervoor een vrij standaard uitrusting gebruiken in plaats van hele niche artikelen aan te moeten schaffen, zoals een snowboard. Voor de snowboard bindingen heb je bij freeriding ook veel keuze. Freestylen daarentegen is erg technisch en gaat veel meer over het doen van trucs, vaak door het springen van bepaalde heuvels of halfpipes. Deze manier van snowboarden is meer geschikt voor de echte ervaren snowboarders die de basis technieken al goed onder controle hebben. Ook de uitrusting voor freestylen is een stuk specifieker en is erg belangrijk voor de veiligheid.

Splitboarden

Een erg niche manier van snowboarden waar niet veel mensen bekend mee zijn is splitboarden. Dit is voor de mensen die moeite hebben met kiezen tussen skiën en snowboarden aangezien het board wat nodig is voor splitboarden kan wisselen tussen iets wat meer lijkt op ski’s en kan daarna weer aan elkaar bevestigd worden om te snowboarden. De piste op komen is een stuk makkelijker met ski’s dan met een snowboard en daar maken splitboarders dan ook vaak gebruik van. Daarnaast zijn deze boards ideaal voor langere tochten aangezien ze ook makkelijk in gebruik zijn als je een rugzak op je rug hebt.