Het inzetten van een hogedrukreiniger

3 houtklover

Met behulp van een hogedrukreiniger is het onderhouden van de tuin en tuinmeubelen erg makkelijk. Door hulp van een hoge druk achter het water kunt u zelfs het hardnekkigste vuil verwijderen. Aangekoekt vuil of zand dat jarenlang in de tegels zit, kunnen eindelijk verwijderd worden na aanschaf van een hogedrukreiniger. Deze reiniger is dan ook inzetbaar voor vele doeleinden. Dit varieert van licht tot zwaarder, en incidenteel tot intensief gebruik. De hogedrukspuit is bruikbaar voor onder andere auto’s en fietsen schoonspuiten, tuinmeubels reinigen of zelfs het zwembad. Voor de eerste twee is enkel een spuit nodig met een mindere werkdruk, voor de laatste zal u moeten gebruik maken van een reiniger met een hoge werkdruk.

Reiniger met lage werkdruk

Een hogedrukreiniger kan variëren van een lage druk tot een hoge druk. Een reiniger met een lage werkdruk, maximaal 135 bar en gemiddeld 90 bar, is dan ook minder inzetbaar voor allerlei doeleinden. Deze reiniger is dan ook echt bedoeld voor incidenteel gebruik, zoals het reinigen van de auto of fiets. Dit doet u uiteraard niet elke dag, en is zo gedaan in 30 minuten. Daarnaast kan een reiniger met lage werkdruk een klein terras schoonmaken, denk hierbij aan de tegels, en zelfs het tuinmeubilair schoonspoelen. U zult vooral gebruik maken van deze hogedrukreiniger na de winter of hevige regenval.

Hoge werkdruk voor intensief gebruik

Ook is er een hogedrukreiniger voor intensief gebruik. Deze reiniger heeft een hogere werkdruk, maximaal 225 bar en gemiddeld 150 bar, en is dus inzetbaar voor meerdere doeleinden. Hieronder valt onder andere hardnekkig vuil verwijderen, auto of tractor reinigen, groot terras en schutting schoonmaken en zelfs een zwembad kan hiermee onderhouden worden. Omdat deze hogedrukspuit meer inzetbaar is, zal u deze ook vaker gebruiken. Bovendien komt de reiniger met een langere slang, zodat u de reiniger tot ver achterin de tuin kan meenemen. Deze reiniger is vooral aan te raden als u in bezit bent van een stal. De reiniger kan namelijk oppervlakken van groter dan 50 vierkante meter schoonmaken.