In bezit van een schadeauto

Wanneer een auto schade heeft, is het een schadeauto, schade aan je auto is heel breed, je kunt krassen op je auto hebben of deuken of je auto kan helemaal kapot zijn, het zijn allemaal schadeauto’s. Wanneer je veel schade hebt aan je auto is het vrij lastig om die nog te verkopen, want niet veel mensen willen een auto kopen die veel schade heeft.

Weer veilig op de weg

Schadeauto’s worden vaak verkocht aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren en verkopen van allemaal verschillende soorten auto’s. Het is fijn dat er zulke bedrijven bestaan, want ze zorgen ervoor dat schadeauto’s weer een nieuw leven krijgen, ze zorgen ervoor dat de auto weer veilig de weg op kan.

Wanneer een auto echt helemaal kapot is en maken ook geen zin meer heeft, wordt de auto verkocht aan een sloperij. Een sloperij haalt alle bruikbare onderdelen uit de auto om zo verspilling tegen te gaan. Schadeauto’s worden vaak gezien als een last, alleen dat is voor een sloperij totaal niet zo, ze hebben heel veel aan een kapotte auto.

Onderdelen uit de auto halen

Een sloperij haalt alle onderdelen eruit en inspecteert ze goed wanneer er een onderdeel in een goede staat is en wordt het goed schoon gemaakt om vervolgens verkocht te worden. Wanneer alle bruikbare onderdelen van de auto zijn gehaald, heb je alleen nog metaal over. Gelukkig wordt ook het metaal gerecycled, het wordt omgesmolten en tot wat anders gemaakt. Ook de banden die onder de auto liggen worden opnieuw gebruikt, ze worden van de auto gehaald en wanneer nodig wordt het profiel een beetje aangepast, de band wordt ook goed schoongemaakt zodat er geen vuil meer op zit. Daarna kunnen de autobanden vaak weer veilig de weg op.

Verkopen van je sloopauto

Je sloopauto verkopen kun je op verschillende manieren doen, alleen de snelste en de veiligste manier om dit te doen is om je auto te verkopen aan een sloperij. Ze komen je auto ophalen waar jij hem hebt staan, dit doen ze geheel gratis. Ze geven je er ook nog geld voor ook. Dit doen ze omdat ze erg veel hebben aan een sloopauto.