Kredietinfo als onafhankelijke beoordelaar

kredietinfo

Als je met een bedrijf wil gaan samenwerken, kan je ervaringen met het bedrijf lezen. Maar met kredietinfo weet je veel meer dan alleen of het bedrijf prettige collega’s heeft. Je krijgt dan namelijk neutrale en duidelijke cijfers voor je. Die kunnen je bijvoorbeeld vertellen of het bedrijf in de schulden dreigt te komen of misschien vaak in de schulden heeft gezeten. Dat is handige informatie, want zo weet je of het bedrijf je straks wel of niet kan uitbetalen. Kredietinfo kan je dus niet vertellen of de sfeer in een bedrijf prettig is, maar je komt als het financiën betreft in ieder geval niet voor verrassingen te staan. 

kredietinfo

Wat kan ik allemaal met kredietinfo?

Kredietinfo geeft in eerste instantie bepaalde basisinformatie die je vertelt of een bedrijf de financiële zaken op orde heeft. Deze informatie ontvang je als je bij een kredietbureau een kredietrapport van een bedrijf aanvraagt. Maar dat bedrijf kan ook andere informatie voor je opvragen en in dat rapport meenemen. Denk aan dingen als branchevergelijkingen of kredietlimieten. Zo kom je niet alleen te weten of het betreffende bedrijf gezond is, maar ook of ze op financieel gebied wel een goede klant of opdrachtgever voor je zouden zijn. 

Hoe snel kan ik kredietinfo opvragen?

Als je kredietinfo op wil vragen, heb je daar een goede reden voor. De kans groot dat er veel geld in een potentiële zakenafspraak gemoeid zit, of dat je vermoedt dat het bedrijf misschien niet ideaal is om zaken mee te doen. In dat geval is het belangrijk dat je snel antwoord krijgt op je vragen over de financiële gezondheid van het bedrijf. Meestal kan je die razendsnel opvragen. Bij CBMK word je doorgaans al geholpen binnen drie uur tot een dag.