Ringen van goud of zilver kopen online

Goud en zilver zijn populairste edelmetalen, je kunt ringen in alle soorten en maten kopen… en ook voor prijzen bestellen. Je weet vast wel dat sieraden online een stuk goedkoper zijn dan bij de juwelier. Is de kwaliteit minder, of zijn ze “van de vrachtwagen gevallen” misschien? Hoe het nu écht zit met gouden en zilveren ringen kun je lezen op deze pagina!

De leukste ringen van goud of zilver koop je natuurlijk online in de webshop van Ikbensieraden. Bekijk direct de complete collectie!

Wat je moet weten over goud

Goud heeft atoomnummer 79 en wordt aangeduid met het symbool Au. Dit edelmetaal was al bekend bij de volkeren van 3500 voor Christus en wordt ook wel de “koning van metalen” genoemd. Het metaal heeft een geel-oranje kleur.

Ringen van zilver en goud

Gouden ringen kopen online

Puur goud wordt aangeduid als 24 Karaat, de meeste sieraden worden gemaakt van een legering waarin goud wordt gemengd met andere materialen. De kleur wordt dan ook vaak wat lichter zonder die oranje tint. Een ander voordeel van goud mengen is het maken van een harder metaal dat geschikt is voor gouden ringen. Wanneer je een gouden ring wilt kopen zal dit doorgaans een 18K of 14K gouden ring zijn, hogere waardes vind je doorgaans niet in Europa. In Azië wel, daar wordt goud vaak als investering gekocht en in de klus gelegd. De gouden ringen van Ikbensieraden zijn eigenlijk altijd verguld ofwel gold plated, er ligt een dun laagje echt goud over een andere kern. Dat maakt deze ringen sterk, duurzaam en ook veel en veel goedkoper.

Wat je moet weten over zilver

Zilver heeft atoomnummer 47 en wordt aangeduid met het Ag symbool. Al 6000 jaar geleden werd zilver gescheiden van lood, in de alchemie werd de maan gebruikt als symbool van dit edelmetaal. De kleur is zoals de naam al zegt zilver!

Zilveren ringen kopen online

Je zult geen zilveren ring kopen die gemaakt is van 100% zilver, bij hoge kwaliteit zilver wordt 92.5% gebruikt in combinatie met een ander metaal zoals koper. Zilver is van nature vrij zacht, je kunt ook zilveren sieraden kopen met een gehalte van 83.5% die we dan meestal “white metal” noemen. In tegenstelling tot goud kan zilver wel corrosie vertonen, het is daarom van belang zilver af en toe schoon te maken met zilverpoets of een andere methode die het materiaal niet aantast. Ook zilveren ringen die je bij Ikbensieraden kunt kopen zijn voorzien van een dun laagje zilver. Dit noemen we verzilverd of silver plated. Daarom zijn deze ringen zo goedkoop om online te bestellen.

Veilig en goedkoop een ring van zilver of goud kopen

In de webshop van Ikbensieraden.nl kun je zilveren en gouden ringen kopen voor zeer lage prijzen. Deze online winkel biedt je een 14 dagen zichttermijn, en je kunt veilig betalen via je eigen bank. Naast iDeal is ook AfterPay een optie, dan betaal je pas na ontvangst. Je kunt dus heel veilig online ringen kopen.

Ga je voor een ring van goud, zilver of allebei? Om de prijs hoef je het niet te laten in de webshop van Ikbensieraden.nl.