Sesleria, leuk laagblijvend siergras

Ik vind dat elke border hoogteverschil nodig heeft, dus ook de siergrassen border. Voor de lage sectie heb ik gekozen voor Sesleria. Dit blauwgras is een leuk, laagblijvend siergras dat niet veel aandacht nodig heeft, behalve een zonnig plekje.

De bloempluimpjes zijn klein en hebben een paars-witte kleur, maar ik vind de echte sierwaarde van deze plant toch het blauwgroene blad. In de winter sterft het blad af en ik ruim het in het vroege voorjaar op, voordat het wegrot. Ik heb dit siergras nog niet kunnen betrappen op een ziekte, dus het is echt onderhoudsarm.

Mooie graszoden

De Sesleria’s die ik als eerste geplant had, zijn inmiddels al mooi tot een dichte zode gegroeid, de groep die ik later geplant heb zijn nog niet zo ver, maar ik verwacht dat dat dit jaar wel aardig dicht gaat groeien. Sesleria is een goede bodembedekker en hij combineert leuk met de hogere siergrassen, maar ook de paar planten die ik los in een pot op het balkon heb gezet komen goed tot hun recht. Het is een sterk siergras, zelfs als het flink waait op het balkon, deert hem dat niet. Nu valt het hier wel mee met luchtvervuiling, maar ook daar schijnen ze tegen te kunnen!