Shirt borduren als hobby

Shirt borduren

Vooraf had ik nooit kunnen bedenken dat ik plezier zou halen uit een shirt borduren. Als jonge meid dacht ik heel voor de hand liggend dat borduren toch meer iets is voor de generaties boven mij. Eigenhandig wist ik de afgelopen weken het tegendeel te bewijzen. Het begon allemaal met mijn moeder die al jaren in de mode werkt. Ze zat een fashiontijdschrift door te bladeren toen ze mij uitdaagde om een poging te wagen. Een uitdaging ga ik niet uit de weg, al gaf ik het weinig kans van slagen. Aan het begin zat ik vloekend aan tafel en vroeg ik haar opnieuw om uitleg.

Shirt borduren

De steek te pakken
Met een engelengeduld legde ze me alle fijne kneepjes van deze kunst herhaaldelijk uit. Ook toen had ik nog niet verwacht dat het zou uitdraaien op een shirt borduren. Na een paar keer oefenen kwam ik sneller dan ik zelf had verwacht in een bepaald borduurritme terecht. Als je daar eenmaal in verstrikt raakt, dan gaat er een wereld voor je open. Langzamerhand begon ik het leuk te vinden, pakte ik steeds vaker mijn borduurwerkje en maakte ik mijn eigen project af. Mijn oma was trots op me. En ik? Ik ben inmiddels aan mijn volgende werk begonnen!