Wat zit er allemaal in e-liquid?

Roken

Ben je van plan om e-liquid aan te schaffen voor je e-smoker, maar wil je weten wat er precies in de vloeistof zit? Lees dan verder! Allereerst kun je altijd kiezen of je nicotine in je vloeistof wilt. Dit is vaak handig voor mensen die geleidelijk willen afbouwen met roken en daarmee met nicotine. Je kunt in je vloeistof kiezen hoeveel je dosis nicotine is. Dit kun je goed aflezen door de 3 tot 6 mg nicotine te vergelijken met light sigaretten, de 12 mg met normale sigaretten en de 18 mg of meer met de zware dosis sigaretten. Zo kun je het afstemmen naar wens.

e-liquid

Wat zit er naast nicotine nog meer in je vloeistof?

Mocht je nou met nicotine of zonder nicotine je vloeistof hebben gevuld, er zijn natuurlijk ook nog andere stoffen aanwezig. Hieronder een overzicht. De vloeistof bestaat uit:

·              Nicotine (optioneel)

·              VG (Vegetable Glycerin)

·              PG (Propylene Glycol)

·              Smaakstoffen

·              Gedestilleerd water

Wat is nou precies VG en wat is PG?

Sigaret

De afkorting VG betekent Vegetable Glycerin en dit stofje zorgt voor de hoeveelheid damp. Veel VG houdt in dat je hele grote wolken hebt bij het inhaleren. De stof VG is zacht voor je keel. PG staat voor Propylene Glycole en zorgt voor een zogenaamde throat hit – het gevoel wat je krijgt wanneer je een analoge sigaret rookt. Deze basisstof zorgt ook voor de smaak. Daarnaast heb je een keus uit meer dan 450 soorten smaken, zodat het inhaleren ook nog eens een heerlijke smaak aan je geeft.

Heb je vragen over het aanschaffen van e-liquid? Neem dan alsjeblieft contact met ons op! We staan altijd voor je klaar en willen graag dat je een zo goed mogelijke keus maakt. Via de website kun je meer informatie vinden en ook contact met ons opnemen.