Ziekteverzuim aanpakken? Drie handige tips

ziekteverzuim aanpakken

Als er in jouw bedrijf sprake is van veel ziekteverzuim, kan dit je uiteindelijk de das omdoen. Dat wil je natuurlijk niet en je vindt het ook niet fijn voor je werknemers als zij ziek thuis zitten. Hoe kun je nu ziekteverzuim aanpakken? Wij delen drie handige tips in dit artikel.

ziekteverzuim aanpakken

Tip 1: Ga regelmatig in gesprek met je medewerkers

Om ziekteverzuim te voorkomen is het van belang om regelmatig in gesprek te gaan met je medewerkers. Vraag hen dan hoe het met hen gaat en of ze nog op hun plek zitten. Zijn ze tevreden met hun baan of ervaren ze veel stress? Als je dit soort signalen vroeg oppikt, kun je hier ook iets aan doen.

Tip 2: Stimuleer een gezonde levensstijl

Als je medewerkers gezonder leven, is de kans op ziekte kleiner. Probeer daarom een gezonde levensstijl te stimuleren. Geef medewerkers bijvoorbeeld een bonus als ze met de fiets komen, geef ze een fitness abonnement, zorg voor een yogazaal in het bedrijfspand en zet fruit op tafel.

ziekteverzuim aanpakken

Tip 3: Geef je medewerkers voldoende pauzes

Je kunt het stressniveau van je medewerkers verlagen door ze voldoende pauzes te geven. Dit zorgt er ook voor dat ze effectiever werken, dus op een dag krijgen ze waarschijnlijk even veel (of zelfs meer) gedaan.