Voor ieder oor een hoortoestel

Niets is erger om erachter te komen dat je ouder wordt en een hoortoestel nodig hebt. Helaas ontkom je hier niet aan, maar het ongemak komt met de jaren. Zelf ben ik altijd actief bezig, niet met sporten maar gewoon lekker wandelen met de honden. Zo merkte ik laatst tijdens deze wandeling dat mijn gehoor een stuk slechter aan het worden was. Ik wilde namelijk met de honden een straat oversteken, maar had hierbij een fietser over het hoofd gezien. Gelukkig liep alles met een sisser af, maar volgens de fietser had deze hard geroepen en gebeld, helaas heb ik dit niet gehoord. Toch maar eens naar de audicien gaan voor een gehoortest. Resultaat was dat ik een hoortoestel moest hebben.  image

Er ging een wereld voor mij open

Nadat ik bij de audicien een gehoortest had ondergaan en erachter kwam dat ik aan één oor flink doof aan het worden was kwam de volgende stap, welk gehoortoestel zal het beste bij mij passen. Nadat ik verschillende hoortoestellen had geprobeerd kwam ik erachter dat het maken van een keuze uit een van de toestellen niet zo eenvoudig is. Natuurlijk moet je er aan wennen om met een gehoorapparaat rond te lopen. In het begin kan het zijn dat je hiervan klachten krijgt, waaronder hoofdpijn. Maar toen ik eenmaal het juiste toestel had gevonden ging er een wereld voor mij open. Ik hoorde zelfs de vogeltjes weer fluiten.  hoortoestel

Tegenwoordig bestaan de hoortoestellen uit kleine compacte modellen, neem bijvoorbeeld de Lyric. Dit model heeft de volgende pluspunten en dat is de reden waarom ik dit toestel wilde hebben:

  • 100% onzichtbaar
  • Helder, natuurlijk geluid
  • Geen dagelijkse ongemakken
  • Geen batterijen wisselen