De voordelen van een vca diploma voor zzp’ers

vca diploma

Werken als zelfstandige in de bouw, het transport of een andere sector waar je veel met de handen werkt is heel interessant en belonend maar ook pittig. Je bent namelijk een bedrijf op jezelf en mensen moeten dan ook vertrouwen in jou hebben. Het is goed om dat aan te kunnen tonen, bijvoorbeeld met een vca diploma.

Wat je aantoont

Als een opdrachtgever vraagt naar je diploma’s dan is het goed als je een vca diploma kunt laten zien. Het is namelijk een diploma dat weliswaar niet verplicht is vanuit de overheid maar wat wel vaak wordt verplicht door werkgevers. Je kunt ermee aantonen dat jij kan werken en functioneren op de werkvloer met in acht houding van regels en aanbevelingen omtrent veiligheid,  gezondheid en milieubewustzijn. Dat is iets waar veel werkgevers maar dus ook opdrachtgevers baat bij hebben.

Vca vol

Als zzp’er kan het zelfs handig zijn om het vca vol diploma te halen. Hiermee kun je namelijk aantonen dat je nog een stapje verder gaat dan anderen en nog meer weet, ook in leidinggevende rollen. Zo ben je als zzp’er echt van alle markten thuis en dat is precies wat een opdrachtgever vaak wil.