Wat is SEO?

SEO is een afkorting van Search Engine Optimalisation. Deze optimalisatie is geschikt voor de zoekmachines. Hoe werkt het? Je moet het zien als de methode die de grote zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken om het webverkeer te regelen. Zoekmachines scannen jouw website en geven daaraan een rating. Via die SEO rating weet de zoekmachine hoe goed en betrouwbaar jouw website is en geeft daaraan een rank. Hoe betrouwbaarder jouw website, hoe hoger jouw website ranking.

Hoe kun je SEO verbeteren

De beste manier is met tijd. De grote zoekmachines zoals Google willen weten hoe relevant jouw content op je website is. Zij wachten dus af en willen eerst goed de website scannen. Ook is de content een groot knelpunt voor veel beginners. Vele beginnende ondernemers nemen dan ook een SEO specialist. Zo’n specialist weet veel van de SEO ratings. Het ligt er voor een groot deel aan waar je over wilt schrijven. Wil je volledige product reviews schrijven? Dan willen de zoekmachines content met minimaal 1000 woorden. Zo weten ze dat de klant genoeg beginnende informatie heeft om een aankoop te doen of om een vraag te formuleren voor een volgende zoekopdracht.

Nieuwe rankings

Deze twee grote SEO rankings duren vrij lang om te verbeteren. Het is simpelweg niet van de ene dag op de andere dag geregeld. Wat makkelijker te verbeteren SEO punten zijn de website speed en de domeinnaam. Je kunt je website sneller maken door zo min mogelijk op je website te zetten. Probeer de foto’s te verkleinen of schaf een betere webhosting aan. Ook de domeinnaam is een makkelijk te verbeteren punt. Probeer altijd een domeinnaam aan te schaffen met de grote .xx namen. Voor de meeste zoekmachines zijn de beste .com en . landafkorting waar je klanten zitten. Voor nederlanders is dit dus .nl. Heb je hulp nodig met SEO. Neem een SEO specialist.