De slaapkamer

Veel mensen kochten vroeger een citroenplant, ook wel citroengeranium genoemd, voor in huis. Niet alleen als mooie decoratie of om hun frisse groene blad, maar ook vanwege het aroma van de citroenplant. De citroenplant ruikt heerlijk naar citroen, althans wij vinden dat heerlijk maar muggen houden er absoluut niet van. ze raken er gedesoriënteerd van en mijden daarom de citroenplant. Dit is de reden waarom de mensen vroeger de citroenplant niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer hadden staan, zo werden ze tijdens hun slaap niet gestoord door de muggen en konden ze door de citroenplant genieten van een ongestoorde nachtrust. Maar dit artikel gaat niet over deze citroenplant, oftewel citroengeranium. Dit artikel gaat over een andere citroenplant. Namelijk de plant waar de heerlijke citroenen aan groeien, ruikt ook heerlijk, maar brengt u terras, tuin of balkon in tropische sferen. Zonde dus om op uw slaapkamer te zetten. Hoewel om te overwinteren moet de plant binnen staan dus de tropen in uw slaapkamer halen kan voor de winter natuurlijk ook.

Tropische sferen

Wist u dat u de citroenplant ook heel goed in de tuin kunt zetten? Er zijn veel verschillende soorten en maten te koop. neem alvast een kijkje om u te oriënteren voor de mogelijkheden in uw tuin, balkon of terras. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige citroenplant in pot, prachtig voor op uw terras. Om tropische sferen te creëren kunt u er ook voor kiezen om behalve de citroen plant bijvoorbeeld een druivenstruik of druivenrank over een pergola te laten groeien, en/of te kiezen voor een leuk palmboompje, zo komen de tropische sferen nog meer tot hun recht in uw eigen tuin.

Verzorging

De citroenplant is een plant die wel wat vraagt qua verzorging. In de zomer kan de citroenplant makkelijk buiten staan, maar in de winter is het aan te raden om hem binnen te zetten, vorst kan hij namelijk niet verdragen. De overgang van binnen naar buiten moet echter niet te groot zijn qua temperatuur, de plant is dit namelijk niet gewend. De citroenplant houd van zonlicht en niet van al te natte voeten, zorg dus altijd dat overtollig water goed weg kan lopen. Voor de uitgebreide verzorging bezoek TropicTrees, of neem contact met ons op. Wij helpen u graag om van uw tuin een tropisch plekje te maken.